Недерман продукти

 

Екстракторни рамена

Екстракторните рамена на Nederman са гъвкави, лесни за позициониране и компактни

Всички балансирани екстракторни рамена на Nederman са изключително гъвкави и лесни за позициониране, разтегляне и прибиране.
Различни варианти за монтаж са на разположение:  за стена, таван или удължителни конзоли, както и редица аксесоари, включително смукатели и клапи за подобряване на ефективността. Балансираните рамена се свързват  към система за вакуум  и филтър за отстраняване на замърсителите от въздуха, така че той може да се върне в атмосферата или рециклира без негативни ефекти.

Централни вакуумни системи

Индустриални централни вакуумни системи за улавяне при източника

Централните високо- вакуумни системи са идеални за събиране на прах, за улавяне от инструмента или от заваръчния пистолет, както и за подово почистване и транспортиране на материал.
•    Висока всмукателна мощност
•    Идеален за засмукване от инструмента и от горелката на заваръчния пистолет иза почистване
•     Компактни и лесни за инсталиране
•    ATEX сертифицирани единици на разположение за експлозивни прахове

Касетни прахоуловители

Филтри за автомобилостроенето, композитни прахове, хартия, заваръчен дим

Касетните прахоуловители имат голяма площ на филтъра, пропорционално на техния размер и са подходящи за сух, фин прах и могат да бъдат оборудвани с много различни видове филтърни материали.Касетни прахоуловители са за предпочитане на системи с замърсявания по-ниски от 100 ррм, или нива на замърсяване по-ниска от 0,01% в тегло.
 

Ръкавни прахоуловители

Прахоуловители за дърво, хартия, химикали, минерали и повече

Гамата от ръкавни прахоуловители Nederman са подходящи за различни видове прахове като дървесни отпадъци, стърготини, химическа, минерална, горим прах и повече. Въздушният поток през ръкавни филтри може да бъде от външната към вътрешната страна на филтъра (улавяните частиците се натрупват от външната страна на ръкава) или обратно, в зависимост от приложението. Частиците обикновено се захващат по вътрешната повърхност на ръкавен филтър. Ръкавните филтри са предназначени да бъдат почистени, когато те са задръстени, а не заменяни. Ръкавни прахоуловители обикновено се почистват от ръчно, с механично разклащане, с обратен въздух, или с въздушен импулс от сгъстен въздух

Мобилни екстрактори за прах и заваръчен дим

Преносими продукти за улавяне и премахване на прах и заваръчен дим при източника

Заваръчния дим засяга здравето на заварчиците, качеството на крайните продукти и производственото оборудване. Той намалява капацитета, смущава производството и намалява финансовия резултат от дейността. А проспериращ бизнес изисква ефикасни и безопасни работни места. С мобилните екстрактори на заваръчен дим и прахоуловители на Nederman може да направите голяма промяна! Улавянето на изпарения и дим при източника е единственият ефективен начин за премахване на здравния риск. Мобилните екстрактори за прах и заваръчен дим на Nederman са рентабилни за всеки бюджет.

• Преносими филтри за универсално използване
• Компактен и лесен за употреба дизайн
• Почистващи се филтри - ниски експлоатационни разходи
• Безопасно унищожаване на събраната прах

Екстракция на изгорели автомобилни газове

Екстракция на изгорелите газове от автомобили, камиони, автобуси, пожарни коли, линейки и други аварийни превозни средства

Емисиите от отработени газове от студен старт на двигателя могат да достигнат токсични нива в затворена сграда. Въпреки, че превозните средства се управляват само за кратко време на закрито и с отворени врати, въглероден окис (газовете на колите), макар и без мирис, се натрупва в сградата. Без контрол и отстраняване на изгорелите газовете на колите, те могат да доведат до заболяване на работниците, по-тежък за ремонта на съоръженията и увреждане на чувствителната електрониката за диагностика и сервизното оборудване в сервиза.

Улавяне на емисиите при източника

Най-ефективният метод за улавяне и премахване на изгорелите газове на колите е улавяне при източника. Прихващане на отработените газове от превозното средство осигурява по-безопасна и по-приятна работна среда.

Филтри за маслени мъгли и охладителни течности

Рециклирате мъгли и охлаждащи течности обратно към вашия машини

Ефективна филтрация на маслена мъгла е наложително, за успешното предпазване на хора, оборудване и процеси. Nederman предлага пълна гама от системи за събиране на маслена мъгла, за да ви помогне да се поддържа безопасна и ефективна работна среда. В зависимост от вашата работа и очакванитя въздушния поток, ние винаги можем да препоръчаме най-доброто решение за вашите нужди.

Вентилатори и вакуум помпи

Вентилатори и въздуходувки

Всяка система за екстракция на фин прах, дим или събиране на маслена мъгла, се нуждае от вентилатор да транспортира замърсения въздух до и през филтъра. Nederman има пълна гама от вентилатори за изваждане на прах и дим както от една машина, така и от работни участъци със стотици машини.

Вакуум помпи

За случаите когато имате нужда от висока засмукваща мощност за пренасяне на тежки материали през дълги тръбни трасета. Вакуумните помпи на Nederman предлагат компактено мощно засмукване за тези приложения, когато е необходимо.

Самонавиващи се макари за кабели и маркучи

Самонавиващи се макари за кабели и маркучи за индустриална употреба, професионални занаятчии или направи си сам работилници

Всички прибиращи се макари на Nederman са прости за експлоатация и безопасни за употреба. Повечето от нашите макари са оборудвани с лагери в барабана и въртящ вал, което прави издърпването и навиването на кабела лесно. Висококачествените уплътнения минимизират риска от протичане. Всички наши макари са с оптимизирана пружинна сила, което гарантира, че маркуча или кабелът се прибират плавно и равномерно върху барабана. Висококачествената пружина е предварително натегната в завода, за да отговарят на широк спектър от приложения, и е защитена вътре в кухината на барабана. Нашите самонавиващи се макари са много лесни за монтиране, като на стени, така и на тавани и подове.

ATEX сертифицирани системи за експлозивен прах

Взривоопасен прах или потенциално експлозивна атмосфера се срещат в голямо разнообразие на работни места

Поради факта, че прах от повечето органични материали, синтетични материали и метали могат да се взривят, внимание трябва да се обърне, за да се предотврати прахова експлозия. Европейската общност прие две директиви за експлозивни атмосфери / горим прах (наречени ATEX директивите), които влязоха в сила на 1 юли 2003 г. и 1 юли 2006 г..
Прилагането на тези две директиви е довело до повишена защита срещу експлозии, правейки вземането на различни технически и организационни действия и решения задължителни. Като водещи експерти в областта на индустриалната филтриране на въздуха, Nederman развива ATEX съвместими продукти, които отговарят на най-високите изисквания за безопасност.

Nederman предлага системи за прахоулавяне, изпълняващи изискванията на ATEX:

• Устойчивостта на експлозия на филтъра е доказано
• Съответствието с ATEX се осигурява с помощта на облекчаващи експлозията врати или панели
• Рискът от разпръскване наексплозия може да бъде предотвратено чрез инсталиране на оборудване за безопасност като ротационни затвори, антидетонационни клапи и др.
• Вентилатори са ATEX сертифицирани за работа с потенциално експлозивна прах

Индустриални прахосмукачки

Промишлени прахосмукачки за тежко натоварване

Nederman е световно призната като производителя на най-съвременните и високо класни индустриални прахосмукачки за събиране и транспортиране на сухи или мокри материали, маси и течности. Тези прахосмукачки за тежко натоварните са за индустрии, работещи в тежки условия, където изискванията за здрави и надеждни високоефективни съоръжения са от изключително голямо значение. То може да бъде на борда на офшорните платформи, или на борда на нефтените танкери, в химическата промишленост, които се занимават с експлозивни или опасни материали, в хранителни и фармацевтични индустрии и където и да е, където тези изисквания се предявяват.

A = Air - вакуум генериран чрез сгъстен въздух
E = Electric - вакуум генериран чрез електродвигател
S = Side - вакуум генериран чрез канален вентилатор
Ex = ATEX одобрен

Улавяне на прах от инструмента

Прахоулавяне при източника е най-ефективният метод за улавяне на прах при шмиргелене, шлифоване и рязане

Закрепващите се комплекти за ръчни инструменти на Nederman премахват прах много ефективно по време на шмирговане, шлифоване и рязане. Тези операции създават големи количества прах. Носените от въздуха прах и фини прахови частици могат да бъдат опасни за човешкото здраве и трябва да бъдат извлечени при източника, преди да достигне зоната на дишане.

Операторът трябва винаги да бъде защитен от вдишване на прах. Инструмента за екстракция осигурява ефективно улавяне и също така осигурява отлична свобода на движение и гъвкавост на оператора.

Закрепващите се комплекти за ръчни инструменти на Nederman могат да бъдат монтирани както към електрически така и към пневматични инструменти.

Улавяне на заваръчeн дим от горелката

Екстракция при източника е най-ефикасният за улавяне решение за заваръчните димни газове

Където това е осъществимо решение, вече е доказано, че екстракция при източника е най-ефективният и ефикасен метод за за улавяне и премахване на заваръчните и подобни димни газове. Използвайки този метод, рискът заварчик или оператор да бъдат обект на опасни димни газове е сведен до минимум.

Много заваръчни горелки сега са проектирани така, че самата горелка може лесно да бъде свързана към подходящ вацуумен агрегат на Nederman за да улови най-опасните заваръчни димни газове. В други случаи, могат да се използват Nederman дюзи за заваръчни горелки: те са монтират на съществуващите заваръчни горелки и са на разположение в три различни варианта в зависимост от размера на заваръчната горелка.
 

Оборудване за безпрахово бластиране

Мобилно оборудване за безпрахово бластиране с превъзходна производителност, мощност на засмукване и рециклиране на бластиращите медии

Оборудването на Nederman за абразивно безпрахово бластиране има отлична засмукваща мощност и сепарираща ефективност.

• Няма прах или абразивни бластиращи частици летящи наоколо
• Безпрахово бластиране в затворени пространства, където не е разрешено обикновенно бластиране
• Няма нужда от специални стаи за бластиране
• Тези Бластери са мобилни, гъвкави и са с ниски начални разходи

Аспирационни чадъри и маси с изтегляне надолу


Аспираторните чадъри и маси с изтегляне надолу са високо ефективни при премахване на опасни димни газове и прах, генерирани чрез заваряване, шлифоване, полиране и други приложения. Замърсителите във въздуха са отсстранени от зоната на дишане на работещия.

Заваръчни аспирационни чадъри
Заваръчните аспирационни чадъри се използват, когато подовото пространство е проблем и където улавяне на изпаренията при източника не е възможно, например в роботизирано заваряване.

• Пести площ
• Премахва димни газове нагоре и далеч от работната зона


Маси с изтегляне надолу
Такива маси се използват, когато имате нужда от автономна станция за заваряване и шлайфане. Масите на Nederman извличат димни газове през задната стена далеч от заварчика и също улавят искри и други отпадъци в решетката долу.

• Самостоятелна работна станция
• Капан за искри и отломки
• Лесно се изчисти

Ергономия на работното място

Позволявайки на служителите си да работят по-ефективно

• Балансьори - Помага за поемане теглото на инструменти и намалява натоварването на операторите.
• Заваръчни Пердета, завеси и екрани - Лесно подвижни пердета и екрани.

Контролно оборудване

Ние предлагаме широка гама от оборудване за контрол за нашите прахоуловители и вентилатори и можем да проектираме решения, съобразени точно да отговорят на специфични изисквания

Контрол на Филтри
Автоматичните контролери дават на операторите гъвкава функционалност. Контролери с разширени опции са на разположение за включване в по-сложни системи, с много функционални възможности.

Контрол на вентилатори и помпи

• Вентилаторни стартери
• Вентилаторни инвертори
• Високо вакуумни (HV) стартери
• Моторни клапи
• Автоматични вацуумни клапи
• Ръчни пускатели